Cele fundacji

Fundacja Absolwent wspiera uczniów zdolnych, którym zła sytuacja materialna uniemożliwia realizację planów edukacyjnych.

Od roku akademickiego 1998/1999 do roku 20015/16 Fundacja Absolwent przyznała 77 stypendiów za bardzo dobre wyniki w nauce, studentom rozpoczynającym studia stacjonarne na wyższych uczelniach państwowych (500 zł brutto przez 3 lata, przez 10 miesięcy roku akademickiego).

Fundacja każdego roku udziela wsparcia finansowego na start studentom, którzy mają bardzo dobre wyniki w nauce a niski status materialny rodziny uniemożliwia im podjęcie studiów na wybranym kierunku. Dofinansowujemy różnego rodzaju działania edukacyjne organizowane przez szkoły i inne instytucje wspierające zdolną młodzież. Sami także wychodzimy z inicjatywami edukacyjno-społecznymi, zawsze mając na celu dobro młodzieży.