Konkurs na projekt kartki wielkanocenj ROZSTRZYGNIĘTY !

Data publikacji: 2017-04-04

Pod koniec marca zakończylismy przyjmowanie prac konkursowych na projekt graficzny kartki wielkanocnej, który wykonany być musiał w programie graficznym lub w formie fotografii cyfrowej.Zdecydowana wiekszośc uczestników konkursu zdecydowała się na tę pierwszą formę, co zresztą zobaczyć można w naszej konkursowej galerii, do obejrzenia której wszystkich zapraszam.

W pracach oczywiście dominuje - i słusznie- motyw wielkanocny: kurczaczki, bazie, pisanki, zajączki są obecne prawie w każdym projekcie. Jednak były i takie prace, które ukazują przede wszystkim budzącą się do życia przyrodę. W ocenie prac bralismy pod uwagę przede wszystkim: kompozycję projektu, kolorystykę, pomysł/ oryginalność pracy i staranność (w przypadku prac w programie graficznym). Kilka osób, zgodnie z założeniami konkursu, zobaczy swoje prace w Bricomarche i księgarni na ul. Kolejowej w Gostyniu w postaci świątecznych kartek pocztowych - powinny one trafić do sprzedaży w przyszłym tygodniu (10-14 kwietnia).

Postanowiliśmy nagrodzić aż 6 projektów i wyróżnić kolejne 4. Poniżej galeria nagrodzonych:

wyróżnienie dla Zosi Rajewskiej (SP nr2, Gostyń) , najmłodszej uczestniczki konkursu

wyróżnienie dla Marysi Kalisz (SP Kunowo) za pomysł i zaangażowanie w projekt

wyróżnienie dla Oliwii Karolczak (SP Sikorzyn) za kolorystykę zdjęcia

wyróżnienie dla Dawida Biskupa (ZSZ Gostyń) za kompozycje i klimat zdjęcia

A oto nagrodzone prace autorstwa kolejno: Agaty Gumułki (ZSOiZ Krobia), Hani Klawińskiej (kl 2 SP nr1), Marii Ignaszewskiej (kl5 SP nr1), Matyldy Majewskiej (kl5 SP nr1), Oliwii Trąbki (kl6 SP nr1) i Pawła Roszkowiaka (kl6 SP nr1)

GRATULUJEMY a po odbiór nagród zapraszamy do biura Fundacji od jutra do końca tygodnia, czyli w środę, czwartek lub piątek w godzinach 9-14.