Yes, yes, yes! UDAŁO SIĘ !

Data publikacji: 2015-11-30

Dnia 30 listopada 2015 roku nie schodził nam uśmiech z twarzy, bowiem tego dnia dowiedzieliśmy się o pozytywnym rozpatrzeniu wniosku przez Sąd Rejonowy w Poznaniu o PRZYZNANIU NASZEJ FUNDACJI STATUSU ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO!

Oficjalnie od 28 października weszliśmy do elity podmiotów zaliczanych do tzw. trzeciego sektora. Od tego dnia widniejemy w Krajowym Rejestrze Sadowym jako organizacja o statusie OPP. Co to oznacza? Dużo obowiązków, ale też niemało przywilejów. Obowiązkom podołamy, a przywileje z pewnością wykorzytamy dla dobra młodzieży - czyli naszej grupy docelowej, której podporządkowana jest cała nasza działalność statutowa. Już teraz zapewnić możemy o tym, że zobaczycie nas i/lub usłyszycie o nas przy okazji rozliczania się z FISKUSEM. Po co bowiem wspomagać FISKUS, jak można 1% przekazać na rzecz wsparcia naszych zdolnych, młodych ludzi, prawda?

W tym miejscu pragniemy podziękować wszystkim partnerom, przyjaciołom Fundacji, darczyńcom a także, a może przede wszystkim młodzieży, którzy dawali nam motywację do działania i sprawiali, że te działania były efektywne.

Wielkie dzięki i liczymy na Was w przyszłości :)