Co nieco o Fundacji - wizyta studentów z Poznania i Konina.

Data publikacji: 2014-12-18

W ostatnim czasie Fundacja "Absolwent" wspomogła realizację projektu "Przedsiębiorczość społeczna - kariera z pasją" autorstwa Stowarzyszenia Instytut Zachodni z Poznania. W tym tygodniu mieliśmy przyjemność gościć w siedzibie naszej fundacji grupę studentów z Poznania i Konina, którzy w ramach tegoż projektu wizytują różnorodne stowarzyszenia i fundacje w wielkopolsce i na tej podstawie budują bazę wiedzy o ich działalności- zarówno tej statutowej jak i gospodarczej. Liczna grupa młodych, wrażliwych ludzi poznała m.in. historię Fundacji w pigułce, główne założenia i cel przyświecający Fundatorom przy okazji jej zakładania czy zrealizowane projekty edukacyjne. Ponadto sporo uwagi poświęcono na spotkaniu działalności gospodarczej, dzięki której Fundacja stała się praktycznie niezależna od środków zewnętrznych, co jest z pewnością jej wyróżnikiem w skali województwa.

Dziękujemy za wizytę i żywimy nadzieję, że ta wiedza przyda się naszym gościom w przyszłości.