Wsparliśmy wrocławski Konkurs Gepperta

Data publikacji: 2016-10-22

Fundacja już od jakiegoś czasu stara się wspierać w sposób szczególny młodych zdolnych sportowców oraz artystów. Nie mogliśmy przejść obojętnie wobec możliwości wsparcia jednego z najbardziej odkrywczych konkursów młodego malarstwa w Polsce. I daliśmy jasną odpowiedź na pytanie: „A ty co robisz dla malarstwa?” , które promuje 12. edycję wrocławskiego Konkursu Gepperta. A więc co robimy? Ano wspieramy to malarstwo, szczególnie twórczość młodych artystów.
Konkurs Gepperta jest przedsięwzięciem o zasięgu ogólnopolskim, poświęconym młodemu malarstwu. Jego głównym celem jest przedstawienie możliwie pełnej panoramy zjawisk aktualnie zachodzących w różnych ośrodkach w kraju oraz promocja debiutujących twórców. Konkurs odbywający się nieprzerwanie od 1989 roku jest obecnie jednym z najważniejszych przeglądów młodej sztuki w Polsce.
Fundacja „Absolwent” jest dumna, że mogła ufundować jedną z nagród konkursu, która przypadła Justynie Mędrali, absolwentce i obecnie doktorantce krakowskiej ASP. Tutaj można znaleźć więcej informacji o konkursie i jego uczestnikach.