Dziesięciu wspaniałych

Data publikacji: 2016-04-26

To była czysta przyjemność – mieć swój udział w rozwoju sportowych pasji naszych najzdolniejszych młodych sportowców. Co nie znaczy, że zadanie było proste - wybrać najlepszych z tych najlepszych, których zgłosiły kluby sportowe a do tego tych, którzy najbardziej potrzebują wsparcia finansowego. Ale udało się – pierwsze stypendia sportowe, środki na które zebraliśmy przy okazji tegorocznego Charytatywnego Balu Sportowca, zostały przyznane. Ale w tej beczce miodu jest także przysłowiowa łyżka dziegciu – liczyliśmy na duże większe zainteresowanie ze strony klubów sportowych, wszak pieniędzy udało się zebrać niemało. Na szczęście ciągle jest jeszcze szansa na pozyskanie dofinansowania na szkolenia naszych młodych, zdolnych sportowców . Do dyspozycji została mniej-więcej jedna trzecia środków, zatem gorąco apelujemy do wszystkich zainteresowanych: POBIERAJCIE WNIOSKI ZE STRONY FUNDACJI I APLIKUJCIE O ZASTRZYK FINANSOWY NA ROZWÓJ SPORTOWYCH TALENTÓW.

Kapituła Stypendialna pozytywnie rozpatrzyła 10 na 13 złożonych wniosków.

Wspomożemy rozwój sportowy:

Gratulujemy sukcesów i liczymy, że środki przyznane na Wasz rozwój, Drodzy Stypendyści, przyczynią się do powiększenia sportowego dorobku każdego z Was.

Stypendia sportowe 2016